miercuri, 14 mai 2008

Muzeul Etnografic "Aurel Flutur", Chiscau

Muzeul etnografic "Aurel Flutur", este situat in satul Chiscau (comuna Pietroasa - Chiscau, Nr. 86) ; el a fost intemeiat in propria ograda de catre Aurel Flutur, un om pasionat de tot ceea ce inseamna etnografie, arta populara si traditie romaneasca; D-l. Flutur a inceput sa colectioneze obiecte vechi, din cele mai diverse, in urma cu peste 30 de ani, si a reusit pana in prezent sa stranga peste 2500 de obiecte. Printre exponatele muzeului se regasesc: porturi populare, obiecte ceramice romanesti si de provenienta straina, diferite utilaje agricole si de transport, obiecte uz gospodaresc, si o mutime de alte exponate din diferite domenii.


11 comentarii:

JocoK spunea...

Frumoasa colectzie...cand o sa am ocazia o vizitez.

Anonim spunea...

este un muzeu foarte frumos si ma bucur ca am avut acazia sa il vad. merita sa fie vizitat.mie mi-a placut foarte mult

Székely daniela spunea...

SÁRUMINA TANTI LUCRETIA FLUTURE!
SINT MARIANA ARDELEAN DIN BÉKÉCSABA.
AM O BUCURIE MARE IN SUFLET SÁ VÁ VÁD PE INTERNET SI SPER SÁ NE VEDEM IN CURIND.
AM COPIAT POZELE DIN MUZEU. O SÁ MÁ REINTORC DES AICI!
MI-E DOR DE CASÁ!
VÁ PUP CU DOR SI DRAG!
MARIANA

JocoK spunea...

Cu muzeul asta sa oprit timpul in loc......??????

aurelianno spunea...

sa zicem ka da....

Anonim spunea...

Interesant blogul, felicitari si multumesc de comentariul lasat pe blogul meu.

ca`ta`lin spunea...

ce mai faci maestre?te-ai lasat pagubash cu postarile?sau e din cauza orelor de "desen"?!

Anonim spunea...

vezi ca am pus la muzeu la flutur statuile din lemn care erau in fata muzeului din beius

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Fly spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe Aurel Flutur! Mare OM! O sa-i ducem lipsa

Iasi spunea...

Buna
Numele meu este Iacob Constantin si Va scriu pentru ca as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice).
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este negativ sau pozitiv. Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
Va doresc o zi buna si tot ce va doriti.